Festmény restaurálás

Vászonra, kartonra, fára, farostra festett alkotások szakszerű restaurálása, igény szerint a képhez illő új kerettel, illetve a meglévő keret javítása (amennyiben az menthető).

Kiváló festőművész-restaurátorral állunk kapcsolatban, aki 60 éves szakmai múltban gyökerező tapasztalattal orvosolja a festményeken megjelenő problémákat, legyen szó szakadásról, benyomódásról, lepergett festékről, sárgult lakkról, elsötétedett színekről, penészről stb.

Sokszor a festmény már nem az eredeti keretében van és nem is illik hozzá. Ilyenkor érdemes a restaurálással egyidejűleg olyan keretbe helyezni a képet, ami kiemeli a szépségét és ellátja azt a funkciót, amit a keretnek el kell látnia, nevesül körbe öleli, védi, dekorálja, kiemeli és nem utolsó sorban beilleszthetővé teheti egy modern enteriőrbe a műalkotást.

Régi, eredeti keret esetén érdemes annak megtartása, hiszen együtt öregedett a festménnyel, eredetileg is hozzá gyártották, tehát célszerű ezekben az esetekben a régi keret megóvása, felújítása.

Fontos, hogy figyeljünk festményeink állapotára, hogy a bennük rejlő művészeti érték még sokáig megmaradhasson az utókor számára.

Restaurátorunkkal a kapcsolat e-maiben történő érdeklődést követően vehető fel. Elérhetőségünk a Kapcsolat menüpont alatt látható.

 

Egyedi megrendelések, másolatok készítése

A Galériánkkal kapcsolatban álló festmény restaurátorunk, mint képzett festőművész, vállalja egyedi igények szerinti festmények elkészítését, illetve másolatok készítését.

Másolatok rendelése esetén a megrendelőnek el kell fogadnia azt a feltételt, hogy vagy a festékréteg alá (hogy infrakamerával láthatóvá váljon) vagy a festmény egyik alsó sarkára a Copy felirat felkerül. A festmény mérete el kell térjen az eredeti alkotás méretétől, illetve néhány minimális változtatás kerül a képre.